Rengöring av silverföremål

Lägg aluminiumfolie i botten på en balja. Koka upp vatten, ha i salt som när du kokar spagetti. Lägg i det som ska rengöras i balja så det har kontakt med folien. Häll över kokhett vatten samt strö över bikarbonat. Ta en kopp te eller kaffe se så det bubblar, fräser o ångar. Ta upp föremål som nu är blänkande fina!

Grythyttans höstmarknad

Måndagen den 3 okt är Silvermasken på Grythyttans Höstmarknad 10-17. Passa på att göra beställningar till Jul o kommande födelsedagar.
Välkomna!
Ta gärna med barnteckningar o få ett kostnadsförslag på en kul figur!

Björnjägarkonst i Arboga

Sputnikar i Brons flög iväg till Arboga……

En kort beskrivning av utställning…..

När Nils ” Björnjägarn” Rundgren gick bort 1971 var hans enda ägodelar en cykel utan broms, en fiol med 2 strängar och ett dragspel. Han levde under enklast tänkbara förhållanden, men var en levnadskonstnär av rang. Berättelser om honom lever kvar, inte minst i Bergslagen. Uppgifterna är lika motsägelsefulla och mångfacetterade som Björnjägarn själv. Med sina skrönor bidrog han beredvilligt till mytbildningen. Vem var han då egentligen? Lundsbergare eller luffare? Konstnär eller klåpare? Det beror på vem som talar- och talar om Björnjägarn gör man gärna. Kanske bästa sättet att förstå mannen är att ta del av myten?

I denna utställning får du följa Björnjägarns väg från utskrattat orginal till rikskänd konstnär. Du finner även exempel både på hans luffarslöjd och på hans säregna målningar, varav de flesta aldrig tidigare har visats för en större allmänhet……